Meld een Food Crime
Home » Meld een Food Crime
Meld een Food Crime, bij Food Crime

Waarom een Food Crime melden?

Via onderstaand formulier kunt u bij ons een melding maken van een mogelijke Food Crime. We moeten er niet aan denken dat er volwassenen en kinderen ernstig ziek, of erger, kunnen worden, omdat criminelen opzettelijk voedingsmiddelen besmetten als wraakactie of om financiële redenen. Door uw melding bij ons in te dienen, kan ons team onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van criminaliteit. Het is daarom belangrijk dat wij nauwkeurige informatie ontvangen met veel details. Indien gewenst kunt u uw melding ook anoniem doen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en delen deze uiteraard niet zonder uw toestemming.


Wat doen wij met uw melding?

Nadat wij uw melding hebben ontvangen zullen wij deze zorgvuldig doornemen en zoeken naar aanknopingspunten. Indien nodig en gewenst zullen wij in contact met u treden om extra verheldering te krijgen in uw melding. Ook wanneer u een luisterend oor nodig heeft of twijfelt of het een Food Crime betreft kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u voorzien van het nodige advies en aangeven welke vervolgstappen er mogelijk zijn.


Zodra wij voldoende aanknopingspunten hebben gevonden en er gelegenheid voor is kunnen wij contact opnemen met het betrokken bedrijf om een verklaring of opheldering te krijgen. Uw persoonlijke gegevens worden nadrukkelijk niet gedeeld met het bedrijf.  Hierdoor blijft u als melder volledig anoniem en buiten schot.

Indien de situatie zeer gevaarlijk of levensgevaarlijk is en er onmiddellijk actie ondernomen moet worden, kunnen wij rechtstreeks contact opnemen met de politie of de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit om uw melding officieel in te dienen. Food Crime zal ook hier fungeren als tussenpersoon.

  Uw Bedrijfsnaam


  Uw voor en achternaam


  Uw emailadres*


  Uw telefoonnummer


  Hieronder vult u een omschrijving van uw vermoeden van een Food Crime.* Probeer zo veel mogelijk details te noteren, zoals namen van betrokken partijen (personen, leveranciers, producenten, transporteurs etc.), in welke periode dit zich afspeelde, de locaties (adressen) en vooral waarom u denkt dat het een Food Crime betreft.


  Waar kunnen wij u bij helpen?


  Wilt u nog iets meesturen? Upload hier uw bestand dat u met ons wilt delen (doc/pdf/jpg).